WAQ? - We Answer Questions!

 

Lijst met Begrippen en Organisaties binnen de WdK (Wereld der Kwetteraar)

AEB
Anti-EendenBond. Een bond die fel tegen het vrij leven van eenden is. Elk jaar organiseren zij in Woerden een Eendenschietfestijn in poging de eendenpopulatie onder controle te houden.

AJK
The Alfred Jodokus Kwak Magazine, speciaal voor fans van deze speciale eend en zijn opvoeder: Van Veen.

APB
Anti-Paparoerdenbond. Organisatie in de omgeving van Amsterdam. Opgericht door de boze bewoners van een pand dat wekenlang belaagd werd door een Paparoerd in dienst van de Privéend. Het roddelblad dacht dat de vermiste Gigantus zich in dat pand bevond.

Bar-le-Duck
Natuurlijk eenden Kwaakwater, het belangrijskte smeermiddel voor de kwaakbanden van een eend.

BBB
Bond ter Bescherming van Badeenden. Nederlandse bond die zich inzet voor de bescherming van badeenden overal ter wereld. Haar hoofdkantoor bevind zich in Amstelveen. Je krijgt te maken met de BBB bij misdaden en ondaden tegen badeenden. Vertegenwoordiger is Ali B. Eend.

CKS
Comité van Kroos en Snavel. Marokkaans Comité dat zich bezighoud met Eendentourisme, -export en -import.

Dr. A. Cula
Trans-Syberische Arts die er zijn levensdoel van heeft gemaakt eenden te transformeren door ze transfusies van Bar-Le-Duck Kwaakwater te geven. Eenden die deze transfusie hebben ondergaan zijn geculateerd.

DB
Dode Badeend. Term voor de dode resten van een badeend.

DT
Duckennes Transparantes. Een genetische ziekte dat de groei van veren en pigment remt waardoor de eend vaak een transparant voorkomen heeft. Openbaart zich alleen in mannetjes, maar vrouwtjes zijn wel draagsters.

Donald
Tijdschrift voor de maatschappijkritische woerd.

Duck to Farm
Eendenfokkerij en slachterij. Dit bedrijf slacht jaarlijks vier tot vijf miljoen eenden, en broed er 8 miljoen uit.

E&D
Shop-in-shop binnen de Vroom&Dreesman. Gespecialseerd in Eenden- Kinder en Babyspullen.

Gigantus
Giganto-Eend. Geboren in 1992 te Zagora samen met Maximus en Reuzachta. Opgegroeid in het NSM te Rabat. Ging op IOE onder management van Prof. Mohammed Achmed Zoïgt en verdween daarna spoorloos. Er word gespeculeerd dat hij woonachtig is in de omgeving van Amsterdam, Nederland, maar daar is geen bewijs van. Zijn lievelingseten is Kroos-tajine.

IOE
Internationale Oeverloze Eendentour. De benaming voor de tour die eenden maken als ze over de wereld reizen om een groter publiek te krijgen. Het beroemde Marokkaanse Giganto-trio Maximus, Reuzachta en Gigantus ondernamen een IOE onder management van Prof. Mohammed Achmed Zoïgt. De bovengenoemde IOE staat bekend om de verdwijning van Gigantus.

Katrien
Tijdschrift voor de modebewuste eend.

Koppelaar, Diewertje
Student Autonome Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Kunstenaar van het Open Kunstproject dat zich bij de Noorderingang van de IJtunnel bevind.

KwEK
Kwade Eenden Klojo's. Een groep die berucht werd om de pakketten met dreigbrieven en DB’s die ze verstuurden. Hun doel is de verdwenen Gigantus terug te vinden. Hiervoor deinsen ze nergens voor terug. Hoofdkantoor bevind zich in Rotterdam. De vermeende leider is Mohemed A, een zwarte eend.

Maximus
Giganto-Eend. Geboren in 1992 te Zagora samen met Reuzachta en Gigantus. Opgegroeid in het NSM te Rabat.

NEB
Nationale EendenBond. Een bond die zich inzet om alle eenden in Nederland te beschermen. Is actief in het ontkwaken van speciale eendennatuurgebieden in de buurt van Almere. Woordvoerder is Mevrouw P. Eddelaar.

NSM
Natural Science Museum. Museum in Rabat, Marokko. Tot hun IOE Onderkomen van Maximus, Reuzachta, en Gigantus. Bezit een grote collectie exotische eenden. Bijzonder zijn de Blackie’s die sinds kort te bezichtigen zijn.

ONE
Onderzoek Naar Eenden. Statistiek Bureau dat onderzoek doet naar Eendenzaken in Europa.

Piep
Kijk en Kleurboek voor de jongste pulletjes onder ons.

Privéend
Het beruchte Nederlandse Roddelblad der Eenden.

Reuzachta
Giganto-Eend. Geboren in 1992 te Zagora samen met Maximus en Gigantus. Opgegroeid in het NSM te Rabat.

Uitgeverij Quarta
Uitgevrij van verschillende Eendengespecialiseerde tijdschriften. Gevestigd in Woerden.

Vreend
Vreet geen Eend. Actiegroep die protesteert tegen het eten van eend. Ze zijn vooral actief tijdens de feestdagen, wanneer de Pekingeend weer op het menu komt, en tijdens het Eendenschietfestijn in Woerden. De Ambassadeur van Vreend is Mevrouw C. L. Ouwen.

Zoïgt, Prof. Mohammed Ahmed
Marokkaans Wetenschapper en professioneel tekenaar. Opvoeder en Manager van Maximus, Reuzachta en Gigantus.